Dataset: 3D Kaarten

3D kaart NL is een digitaal topografisch bestand waarin alle objecten uit TOP10NL driedimensionaal worden weergegeven. Het bestand is een combinatie van de 2D-informatie uit TOP10NL en hoogtepunten.

Downloads

Deze dataset bevat verschillende soorten downloads. Onderstaand een overzicht van de beschikbare varianten.

3D kaart NL 2017 Valkenburg

3D Kaart NL van Valkenburg is een digitaal topografisch bestand waarin alle objecten uit TOP10NL driedimensionaal worden weergegeven. Het bestand is een combinatie van de 2D-informatie uit de BRT van het Kadaster en hoogtepunten gegenereerd uit luchtfoto’s. De 3D Kaart NL-data kan gebruikt worden op schaalniveaus tussen 1:5.000 en 1:25.000. Deze tweede versie van 3D Kaart NL is door het Kadaster gerealiseerd in samenwerking met de TU Delft. Bruggen ontbreken in het bestand vanwege issues in het reconstructie-proces. De 2D topografie is ingewonnen in 2017 op basis van luchtfoto’s uit 2016. De hoogtes worden tevens uit dezelfde luchtfoto’s gehaald, waardoor er geen consistentiefouten ontstaan en de actualiteit verhoogd wordt. Reacties over deze testversie kunnen gegeven worden op het PDOK forum.

3D gebouwhoogte NL

Het bestand 3D gebouwhoogte NL bevat de hoogten van 99,7% van alle gebouwen uit TOP10NL. De gebouwhoogten zijn als attributen toegevoegd aan de 2D-geometriëen van de gebouwen. Hiermee kunt u in standaard GIS-software snel een 3D-model genereren.

3D kaart Provincie Drenthe

3D kaart Provincie Drenthe is een digitaal topografisch bestand waarin alle objecten uit TOP10NL driedimensionaal worden weergegeven. Het bestand is een combinatie van de 2D-informatie van het Kadaster en het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN).

3D kaart Provincie Flevoland

3D kaart Provincie Flevoland is een digitaal topografisch bestand waarin alle objecten uit TOP10NL driedimensionaal worden weergegeven. Het bestand is een combinatie van de 2D-informatie van het Kadaster en het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN).

3D kaart Provincie Friesland

3D kaart Provincie Friesland is een digitaal topografisch bestand waarin alle objecten uit TOP10NL driedimensionaal worden weergegeven. Het bestand is een combinatie van de 2D-informatie van het Kadaster en het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN).

3D kaart Provincie Gelderland West

3D kaart Provincie Gelderland West is een digitaal topografisch bestand waarin alle objecten uit TOP10NL driedimensionaal worden getoond. Het bestand is een combinatie van de 2D-informatie van Kadaster en het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN).

3D kaart Provincie Gelderland Oost

3D kaart Provincie Gelderland Oost is een digitaal topografisch bestand waarin alle objecten uit TOP10NL driedimensionaal worden getoond. Het bestand is een combinatie van de 2D-informatie van Kadaster en het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN).

3D kaart Provincie Groningen

3D kaart Provincie Groningen is een digitaal topografisch bestand waarin alle objecten uit TOP10NL driedimensionaal worden weergegeven. Het bestand is een combinatie van de 2D-informatie van het Kadaster en het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN).

3D kaart Provincie Limburg

3D kaart Provincie Limburg is een digitaal topografisch bestand waarin alle objecten uit TOP10NL driedimensionaal worden weergegeven. Het bestand is een combinatie van de 2D-informatie van het Kadaster en het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN).

3D kaart Provincie Noord-Brabant Oost

3D kaart Provincie Noord Brabant Oost is een digitaal topografisch bestand waarin alle objecten uit TOP10NL driedimensionaal worden getoond. Het bestand is een combinatie van de 2D-informatie van Kadaster en het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN).

3D kaart Provincie Noord-Brabant West

3D kaart Provincie Noord Brabant West is een digitaal topografisch bestand waarin alle objecten uit TOP10NL driedimensionaal worden getoond. Het bestand is een combinatie van de 2D-informatie van Kadaster en het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN).

3D kaart Provincie Noord-Holland

3D kaart Provincie Noord-Holland is een digitaal topografisch bestand waarin alle objecten uit TOP10NL driedimensionaal worden getoond. Het bestand is een combinatie van de 2D-informatie van het Kadaster en het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN).

3D kaart Provincie Overijssel

3D kaart Provincie Overijssel is een digitaal topografisch bestand waarin alle objecten uit TOP10NL driedimensionaal worden getoond. Het bestand is een combinatie van de 2D-informatie van het Kadaster en het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN).

3D kaart Provincie Utrecht

3D kaart Provincie Utrecht is een digitaal topografisch bestand waarin alle objecten uit TOP10NL driedimensionaal worden weergegeven. Het bestand is een combinatie van de 2D-informatie van het Kadaster en het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN).

3D kaart Provincie Zeeland

3D kaart Provincie Zeeland is een digitaal topografisch bestand waarin alle objecten uit TOP10NL driedimensionaal worden weergegeven. Het bestand is een combinatie van de 2D-informatie van het Kadaster en het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN).

3D kaart Provincie Zuid-Holland

3D kaart Provincie Zuid-Holland is een digitaal topografisch bestand waarin alle objecten uit TOP10NL driedimensionaal worden getoond. Het bestand is een combinatie van de 2D-informatie van het Kadaster en het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN).