Publieke Dienstverlening Op de Kaart

BAG services worden dagelijks ververst

De updatefrequentie van de BAG WMS , de BAG WFS en de BAG Viewer is verhoogd. Vanaf nu vernieuwen we dagelijks de gegevens van de BAG WMS en WFS. De BAG Viewer krijgt wekelijks een update. De BAG gegevens in deze drie producten waren tot nu toe maximaal twee maanden oud. Voor de BAG WMS en BAG WFS zijn twee nieuwe URL’s beschikbaar:

WMS: http://geodata.nationaalgeoregister.nl/bag/wms?

WFS: http://geodata.nationaalgeoregister.nl/bag/wfs?

Overgangsperiode

De vorige tijdelijke BAG WMS en BAG WFS blijven voorlopig nog in de lucht. Daarmee biedt PDOK aan haar afnemers een overgangsperiode om van de oude URL’s over te stappen naar de nieuwe URL's. Deze tijdelijke services worden vanaf heden wekelijks geupdate. Ook de BAG Viewer maakt gebruik van deze wekelijks geupdate services.

Op de vorige tijdelijke BAG services bieden we vanaf nu geen ondersteuning en documentatie meer. Op termijn kunnen deze services uit de lucht worden gehaald. Deze services zijn:

WMS: http://geodata.nationaalgeoregister.nl/bagviewer/wms?

WFS: http://geodata.nationaalgeoregister.nl/bagviewer/wfs?

Maakt u nu gebruik van de tijdelijke BAG-services, dan adviseert PDOK u om zo spoedig mogelijk over te gaan op de webservices met dagelijkse actualiteit.

BAG webservices

De BAG WMS en WFS bevatten geometrische informatie van BAG-panden, adresseerbare objecten en woonplaatsen. De WFS biedt daarbij een selectie van de BAG-gegevens van deze objecten en de daaraan gekoppelde adressen. Het Kadaster beheert de Landelijke Voorziening BAG

.
Datum: 
dinsdag, 29 april, 2014 - 09:15