Publieke Dienstverlening Op de Kaart

Geonovum

Geonovum is mede-initiatiefnemer van Publieke Dienstverlening Op de Kaart (PDOK). Grote uitvoeringsorganisaties met veel locatie-gebonden gegevens, hebben de handen ineen geslagen om deze gegevens centraal te ontsluiten. Daarmee zijn deze gegevens toegankelijk voor hergebruik. Niet alleen voor de betrokken partijen, maar voor iedereen.

De PDOK samenwerking draagt zo bij aan laagdrempelige toegang tot digitale kaartgegevens. En dat is één van de doelen die Geonovum nastreeft. PDOK data is bovendien beschikbaar conform Europese en nationale standaarden. Hierdoor zijn de gegevens goed uitwisselbaar. Voor ons is PDOK een hoogwaardige bouwsteen in de totale informatie infrastructuur van Nederland.

PDOK beperkt zich niet alleen tot het beschikbaar stellen van digitale kaartgegevens. Ze biedt ook onderdak aan het Nationaal Georegister. Dit register wijst de weg naar de belangrijkste publieke en private locatie-gebonden gegevens. Omdat je moet weten wat er beschikbaar is om het te kunnen gebruiken, is dit één van de PDOK diensten waar wij met plezier naar verwijzen.

Website: www.geonovum.nl