Publieke Dienstverlening Op de Kaart

Aanmelden PDOK Basis

Overheidsorganisaties kunnen zich aanmelden voor PDOK Basis met het aanmeldformulier. Via dit formulier kunt u ook wijzigingen doorgeven of bedrijven aanmelden die in opdracht van uw organisatie PDOK gaan gebruiken. Heeft u daarbij toelichting of hulp nodig? Dan is het mogelijk om het Klant Contact Center telefonisch te benaderen.

Contactpersoon en IP-adres

In het aanmeldformulier vragen wij u om de gegevens van een contactpersoon als aanspreekpunt voor PDOK binnen uw organisatie. Ook vragen wij om het IP-adres van de locatie die toegang moet krijgen tot PDOK. Deze adressen vraagt u op bij uw systeembeheerder of via een website als http://whatismyipaddress.com/.

Let op, bij grotere organisaties worden vaak meerdere IP-adressen gebruikt. Controleer altijd bij uw systeembeheerder of u de juiste IP-adressen heeft.

Wat gebeurt er tussen aanmelden en aansluiten?

  • Na aanmelding via het webformulier ontvangt u een automatische ontvangstbevestiging.
  • Het Klant Contact Center neemt uw aanmelding in behandeling en controleert uw gegevens en IP-adres. Bij vragen of onduidelijkheden over uw aanmelding ontvangt u hierover bericht.
  • Zijn alle gegevens in orde, dan ontvangt u binnen enkele werkdagen per e-mail bericht dat uw organisatie is geregistreerd voor de dienst PDOK Basis. In de rubrieken Hoe en Bibliotheek vindt u alle informatie over het gebruik van PDOK. U kunt zelf de beschikbare PDOK services toepassen aan de hand van de handleiding.
  • Wij nodigen u van harte uit uw kennis en ervaring over aansluiten op en gebruik maken van PDOK te delen via het forum.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met het Klant Contact Center via het contactformulier of maak gebruik van de PDOK community en stel uw vraag in het forum.