Publieke Dienstverlening Op de Kaart

Voor Managers

Deze pagina toont een overzicht van de meest relevante informatie voor Bestuurders en Managers met betrekking tot Publieke Dienstverlening Op de Kaart (PDOK).

PDOK biedt digitale geo-informatie van de overheid. Het ontsluiten van deze informatie gaat via een centrale faciliteit. Dit garandeert actuele en betrouwbare digitale geo-informatie met een optimale beschikbaarheid. De meeste PDOK services zijn open en voor iedereen kosteloos te gebruiken. De overheid wil met open data de innovatie en het gebruik van geo-informatie stimuleren.

Voor bedrijven en niet-overheidsinstellingen is het niet nodig om aangemeld te zijn bij de PDOK organisatie. Men kan de PDOK diensten vrij gebruiken op basis van Fair-Use, maar er is geen helpdesk ondersteuning voor deze groep van gebruikers. De Bibliotheek biedt gelukkig veel (achtergrond) informatie. Voor Overheidsorganisaties is het mogelijk om PDOK Basis te gebruiken met een gegarandeerd serviceniveau, een helpdesk en enkele additionele datasets. Het is nodig om u aan te melden voor PDOK Basis.

Er zijn twee soorten data producten binnen PDOK: Naast Data Services zijn er ook Data Downloads, waarbij de laatstgenoemde data meestal gebruikt wordt door Geo professionals. Om het gebruik van PDOK data te faciliteren, worden ook enkele Software Producten aangeboden. Het doel van de software is puur ondersteuning bij het gebruik van PDOK Data Services. PDOK zal niet concurreren met reguliere software ICT bedrijven.

PDOK Kaart biedt gebruikers de mogelijkheid om snel een interactieve kaart te maken voor een willekeurige website (inclusief annotatie). Er is geen speciale software nodig om een kaart te maken en ook is het niet nodig om licentierechten af te dragen voor de geo-informatie.