Publieke Dienstverlening Op de Kaart

Vrij gebruik - PDOK Fair Use

PDOK Fair Use is voor iedereen beschikbaar. De nadruk ligt op een zo laagdrempelig mogelijke toegang voor een zo breed mogelijk publiek. Het is bedoeld om kleinschalig gebruik van geo-informatie te ondersteunen en innovatie en productontwikkeling te stimuleren.

Vrij gebruik

U krijgt via PDOK Fair Use toegang tot alle open data en services. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden, geen contracten te tekenen en niet te betalen. We verwachten wel dat u zich volgens de Fair Use Policy (te vinden in het document Producten Diensten Catalogus Afnemers in de PDOK Bibliotheek) gedraagt. Het overzicht URL's toont een alfabetische opsomming van de services.

Capaciteit en ondersteuning

De hoeveelheid beschikbare capaciteit voor PDOK Fair Use is beperkt om zoveel mogelijk organisaties gelijktijdig toegang te kunnen bieden. PDOK Fair Use is daardoor niet geschikt voor bedrijfskritische processen. Het gebruik van PDOK Fair Use vergt enige zelfredzaamheid. We verwachten dat u zelf met behulp van de beschikbare informatie en documentatie de services kunt toepassen en problemen kunt oplossen. PDOK biedt geen support in de vorm van een helpdesk. U kunt wel via het forum de hulp van de PDOK community inroepen.

Services gebruiken

De PDOK services zijn rechtstreeks te benaderen via het overzicht URL's of via het Nationaal Georegister door bij organisaties in Rijksoverheid PDOK te selecteren.