3D Basisvoorziening is geactualiseerd

De drie datasets in de 3D Basisvoorziening zijn vernieuwd. U kunt de geactualiseerde 3D Basisvoorziening downloaden als open data via PDOK.nlHttp://www.pdok.nl. het Kadaster is benieuwd naar uw ervaring hiermee.

Wat zijn de belangrijkste verschillen ?

  • Alle producten zijn geactualiseerd op basis van de luchtfoto’s van 2020 en data uit de BAG en BGT van 1 januari 2021.
  • De actuele jaartallen zijn toegevoegd aan de bestandsnamen in verband met het selecteren van meerdere producten en jaargangen.

Deel uw ervaringen

Het Kadaster is benieuwd naar uw gebruikerservaringen en opmerkingen om het bestand te verbeteren. Neem gerust contact met ons op. U vindt de contactgegevens op PDOK.nlhttps://www.pdok.nl/contact.

Over de 3D Basisvoorziening

De 3D Basisvoorziening bestaat uit het 3D Basisbestand Volledig, 3D Basisbestand Gebouwen en 3D Hoogtestatistieken Gebouwen. Deze datasets zijn gebaseerd op topografie uit de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT), de gebouwen uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG), en volledig automatisch hoogte gegenereerd uit luchtfotobeelden en het Actueel Hoogtebestand Nederland. Het bestand wordt jaarlijks geactualiseerd. Lees meer op de pagina 3D Basisvoorzieninghttps://www.kadaster.nl/zakelijk/producten/geo-informatie/3d-producten/3d-basisvoorziening.