Actueel

Meldingen

Onderstaand worden alle belangrijke actuele meldingen binnen PDOK weergegeven.

Klik hier voor de meldingen van de voorgaande jaren.

PDOK services en diensten weer beschikbaar

24 februari 2021 11:45 uur, Vanwege een netwerk verstoring waren de webservices en diensten van PDOK tussen 10:00 en 11:00 niet of minder goed beschikbaar. De problemen zijn inmiddels verholpen. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

PDOK services weer goed bereikbaar

27 december 2020 16:00 uur, De PDOK services zijn weer beschikbaar. Nogmaals excuses voor het ongemak.

PDOK diverse services onbeschikbaar

27 december 2020 13:00 uur, Vanwege een verstoring zijn meerdere PDOK services niet beschikbaar. Er wordt gezocht naar een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

Onderhoud PDOK Locatieserver (rond de jaarwisseling)

14 december 2020 9:00 uur, Vanwege onderhoud wordt de data in de PDOK.nl Locatieserver vanaf 30 december t/m uiterlijk 6 januari niet bijgewerkt. Uiteraard blijft de PDOK.nl Locatieserver wel beschikbaar. Onze excuses voor het eventuele ongemak!

PDOK services en diensten weer goed bereikbaar

18 november 2020 14:30 uur, Sinds gister ochtend had PDOK problemen binnen de infrastructuur. Hierdoor waren de webservices en diensten minder goed bereikbaar. De problemen zijn verholpen.
Nogmaals onze excuses voor het ongemak.

PDOK services en diensten minder goed bereikbaar

18 november 2020, PDOK heeft momenteel last van problemen binnen de infrastructuur waardoor de webservices en diensten soms een korte periode niet of minder goed bereikbaar zijn. Wij zijn het probleem aan het onderzoeken.
Onze excuses voor het ongemak.

Gepland onderhoud PDOK

18 november 2020 10:10 uur, Op maandag 23 november 2020 staat noodzakelijk onderhoud gepland aan de webservices van de luchtfoto's 25cm. De services zijn gedurende dit onderhoud mogelijk enige tijd onbeschikbaar. Wij bieden u op voorhand onze excuses aan voor het eventuele ongemak.

Performance en beschikbaarheid issues Opentopo Achtergrondkaart

17 november 2020 9:00 uur, Er waren wat performance en beschikbaarheid issues bij de Opentopo Achtergrondkaart webservices. Vanaf zoomniveau 12 werd er zelfs geen kaartbeeld getoond. Het kaartbeeld laat weer de gewenste zoomniveaus zien. Mogelijk dat de services de komende dagen nog een iets mindere performance kennen dan u van ons mag verwachten. Onze excuses voor het ongemak.

Download atomfeed problemen

9 november 2020, het eerder gemelde probleem om data te downloaden (atomfeed) via de website van PDOK, is vrijdagmiddag 6 november 15:00 uur opgelost.

BRT-Achtergrondkaart weer stabiel

29 oktober 2020 12:00 uur, de eerder gemelde instabiliteit van de dataset BRT-Achtergrondkaart is verholpen. De service werkt sinds vanochtend weer naar behoren. Met verontschuldiging voor eventueel ongemak!

Cadastral Parcels WMS stabiel

28 oktober 2020, de eerder gemelde instabiliteit van WMS-service van de dataset Cadastral Parcels is verholpen. De service werkt inmiddels weer geruime tijd naar behoren.

BRT-A is verminderd beschikbaar

28 oktober 2020 11:00 uur, De BRT-A webservices zijn minder stabiel dan u van ons mag verwachten. Het probleem heeft al onze aandacht. Zodra het probleem is opgelost hoort u van ons. Onze excuses voor het ongemak!

Cadastral Parcels WMS

Vanwege een verstoring was de WMS-service van de dataset Cadastral Parcels vanaf vanochtend met hick-ups beschikbaar. Vanwege serieuze impact van deze verstoring op andere delen van de PDOK-infrastructuur is de WMS van Cadastral Parcels halverwege de middag down gebracht. Het probleem wordt momenteel onderzocht. Wanneer het probleem is verholpen, zal PDOK dit op haar website melden. Onze excuses voor het ongemak. Volgende week zal de nieuwe informatie van Cadastral Parcels beschikbaar zijn op een schaalbare PDOK-omgeving.

Gepland onderhoud PDOK

15 oktober 2020 10:10 uur, Aankomend weekend staat onderhoud gepland aan de PDOK-infrastructuur. Dit onderhoud vindt plaats op vrijdag 16 oktober 2020 van 22:00 tot en met zaterdag 17 oktober 06:00 uur en zaterdag 17 oktober van 18:00 uur tot en met zondag 18 oktober 06:00 uur. De PDOK-diensten zijn gedurende dit onderhoud mogelijk enige tijd onbeschikbaar.

Wij bieden u op voorhand onze excuses aan voor het eventuele ongemak.

Gepland onderhoud voorgenomen release NGR

6 oktober 19:45 uur, Op dinsdagavond 13 oktober 2020 wordt gepland onderhoud uitgevoerd aan het Nationaal Georegister (NGR ). Tussen 18:00 en 22:00 uur is het NGR niet of verminderd beschikbaar.

Wij bieden u op voorhand onze excuses aan voor het eventuele ongemak.

Gepland onderhoud PDOK

11 september 10:30 uur, Op zaterdag 12 september 2020 staat onderhoud gepland aan de PDOK-infrastructuur. Dit onderhoud vindt plaats tussen 07:00 en 13:00 uur. De PDOK-diensten zijn gedurende dit onderhoud mogelijk enige tijd onbeschikbaar. Wij bieden u op voorhand onze excuses aan voor het eventuele ongemak.

Storing BRT-A verholpen

20 juli 7:00 uur, De verstoring op de BRT-A is verholpen. De webservices werken weer naar behoren. Met verontschuldiging voor eventueel ongemak!

BRT-Achtergrondkaart is niet beschikbaar

18 juli 10:00 uur, Vanwege een verstoring is de BRT-Achtergrondkaart vanaf vanochtend niet beschikbaar. Het probleem wordt onderzocht. Wanneer het probleem is verholpen, zullen wij dit op onze website melden. Onze excuses voor het ongemak.

PDOK-website weer in de lucht

6 juli 17:00, Door een verstoring was PDOK.nl vanmiddag enige uren niet bereikbaar. Inmiddels is de oorzaak daarvan verholpen en is de website weer volledig beschikbaar.
Onze excuses voor het ontstane ongemak.

Kadastrale kaart DKK viewer

1 juli 11:02, Door technische problemen was de bebouwing in de Kadastrale kaart afgelopen dagen niet beschikbaar (o.a. DKK viewer). Een workaround maakte de bebouwing met huisnummers weer aanwezig. Per 1 juli is de structurele oplossing doorgevoerd. Daarmee is de verstoring nu verholpen.

PDOK-website weer in de lucht

18 juni 15:08, Door een verstoring was PDOK.nl vanochtend enige uren niet bereikbaar. Inmiddels is de oorzaak daarvan verholpen en is de website weer volledig beschikbaar.
Onze excuses voor het ontstane ongemak.

Issue opgelost m.b.t. downloads BGT en DKK

3 juni 9:35, In de achterliggende periode traden er aanhoudend verstoringen op in het downloaden van BGT-files die betrekking habben op een gedeelte van Nederland (niet bij landelijke downloads). Gebruikers ondervonden daardoor duidelijk hinder, zoals ook meer dan eens op het Geoforum werd gemeld.

Met de op 2 juni geïntroduceerde nieuwe productieomgeving voor de downloads bij de BGT, is dit issue nu definitief verholpen, ook voor de DKK downloads.

Issue m.b.t. downloads BGT en DKK

3 juni 9:35, De achterliggende periode treden er aanhoudend verstoringen op in het downloaden van BGT-files die betrekking hebben op een gedeelte van Nederland (niet bij landelijke downloads).
Gebruikers ondervinden daardoor duidelijk hinder, zoals ook op het Geoforum blijkt. PDOK vindt dat uiterst vervelend en biedt daarvoor haar verontschuldiging aan.

Aan een adequate oplossing van dit issue (dat in mindere mate ook bij de DKK voorkomt) wordt al geruime tijd door PDOK gewerkt. Zodra het issue is opgelost, volgt nadere communicatie.

Gepland onderhoud NGR

8 mei 11:00, Op maandag avond 18 mei 2020 wordt gepland onderhoud uitgevoerd aan het Nationaal Georegister (NGR). Tussen 18:00 en 19:00 uur is het NGR niet of verminderd beschikbaar. Wij bieden u op voorhand onze excuses aan voor het eventuele ongemak.

Verstoring Nationaal Georegister

7 mei 11:45, In het Nationaal Georegister was er afgelopen nacht een verstoring in de dienst tussen 23:39 tot 4:49 en 5:22 tot 7:18 uur. Door deze verstoring heeft het harvest-proces mogelijk niet (volledig) plaatsgevonden. Het probleem wordt onderzocht. Onze excuses voor de eventuele overlast.

Gepland onderhoud NGR

9 april 16:50, Op woensdag avond 16 april 2020 wordt gepland onderhoud uitgevoerd aan het Nationaal Georegister NGR. Tussen 18:00 en 19:00 uur is het NGR niet of verminderd beschikbaar. Wij bieden u op voorhand onze excuses aan voor het eventuele ongemak.

BAG-levering weer actueel

7 januari 9:20 uur, Het issue rondom de bijwerking van de BAG is inmiddels opgelost. De BAG-gegevens zijn nu geactualiseerd tot en met 7 januari.

BAG geometrie bijgewerkt tot 19 december 2019

30 december 2019, De BAG geometrie is bij PDOK op dit moment helaas niet verder bijgewerkt dan tot en met 19 december 2019. Er wordt hard aan gewerkt om de informatie te updaten. Zodra meer informatie bekend is, wordt die hier gepubliceerd.