Actueel

 

 

Meldingen

Onderstaand worden alle belangrijke meldingen binnen PDOK weergegeven.

Issue m.b.t. downloads BGT en DKK

ACTUEEL De achterliggende periode treden er aanhoudend verstoringen op in het downloaden van BGT-files die betrekking hebben op een gedeelte van Nederland (niet bij landelijke downloads).
Gebruikers ondervinden daardoor duidelijk hinder, zoals ook op het Geoforum blijkt. PDOK vindt dat uiterst vervelend en biedt daarvoor haar verontschuldiging aan.

Aan een adequate oplossing van dit issue (dat in mindere mate ook bij de DKK voorkomt) wordt al geruime tijd door PDOK gewerkt. Naar verwachting heeft PDOK dit issue binnen afzienbare termijn verholpen.
Zodra het issue is opgelost, volgt nadere communicatie.

Verstoring pdok.nl verholpen

6 december 15:25 uur, De website van PDOK is vanmiddag ongeveer 45 minuten niet bereikbaar geweest. Het probleem is inmiddels verholpen. Onze excuses voor het ongemak.

Update gepland onderhoud PDOK

30 november 9:30 uur, Het eerder aangekondigde gepland onderhoud van 4 december 2018 is tot nader moment uitgesteld. Verdere informatie volgt op deze pagina.

Gepland onderhoud PDOK

27 november 10:15 uur, Op dinsdag 4 december 2018 staat onderhoud gepland aan de PDOK- infrastructuur. Dit onderhoud vindt plaats tussen 19:00 en 23:00 uur. De PDOK-diensten zijn gedurende dit onderhoud naar verwachting twintig minuten onbeschikbaar. Wij bieden u op voorhand onze excuses aan voor het eventuele ongemak.

Storing LV Beeldmateraal verholpen

21 november 12:30 uur, De problemen met de services van Landelijke Voorziening Beeldmateriaal zijn opgelost. Onze excuses voor het ongemak.Gepland onderhoud PDOK.

Verstoring LV Beeldmateriaal

21 november 8:38 De webservices van de jaargangen 2013, 2014 en 2015 zijn onbeschikbaar Het probleem wordt onderzocht. Wanneer het probleem is verholpen, zullen wij dit op onze website melden. Onze excuses voor de hinder.

Verstoring PDOK

8 oktober 8:45 uur, Vanwege een Kadasterbrede verstoring zijn meerdere diensten en services van PDOK afgelopen vrijdag tussen 18:30 en 21:00 uur niet of minder goed bereikbaar geweest. Het probleem is inmiddels verholpen. Onze excuses voor het ongemak!

Gepland onderhoud PDOK

8 oktober 8:20 uur, Op maandag 8 oktober 2018 staat onderhoud gepland aan de PDOK- infrastructuur. Dit onderhoud vindt plaats tussen 19:30 en 20:00 uur. De PDOK -diensten zijn gedurende dit onderhoud naar verwachting vijf minuten onbeschikbaar.
Wij bieden u op voorhand onze excuses aan voor het eventuele ongemak.

PDOK services en diensten weer goed bereikbaar

27 september 15:00 uur, PDOK heeft geen last meer van netwerkproblemen waardoor de webservices en diensten weer goed bereikbaar zijn.

Nogmaals onze excuses voor het ongemak.

PDOK services en diensten minder goed bereikbaar

27 september 13:00 uur, PDOK heeft momenteel last van netwerkproblemen waardoor de webservices en diensten soms een korte periode niet of minder goed bereikbaar zijn.

Storing locatieserver verholpen

31 augustus 9:26 uur, De verstoring aan de locatieserver is verholpen, bij het bevragen worden alle adressen nu weergegeven. Onze excuses voor de hinder.

Verstoring locatieserver bevragingen

31 augustus 8:27 uur, Sinds vanochtend zijn er problemen met de locatieserver. Bij het bevragen worden niet alle adressen weergegeven. Het probleem wordt onderzocht. Wanneer het probleem is verholpen, zullen wij dit op onze website melden. Onze excuses voor de hinder.

Storing locatieserver verholpen

17 augustus, De verstoring aan de locatieserver is verholpen, bij het bevragen worden alle adressen nu weergegeven. Onze excuses voor de hinder.

Verstoring locatieserver bevragingen

17 augustus, Sinds vanochtend zijn er problemen met de locatieserver. Bij het bevragen worden niet alle adressen weergegeven. Het probleem wordt onderzocht. Wanneer het probleem is verholpen, zullen wij dit op onze website melden. Onze excuses voor de hinder.

Storing Luchtfoto's LV Beeldmateriaal verholpen

9 augustus, De verstoring op de luchtfoto's van Landelijke Voorziening Beeldmateriaal is verholpen. Onze excuses voor eventueel ongemak.

Storing luchtfoto LV Beeldmateriaal

9 augustus, de LV Beeldmateriaal WMS services (luchtfoto 2013 t/m 2018) zijn momenteel niet bereikbaar door een storing. Het probleem wordt onderzocht. Wanneer het probleem is verholpen zullen wij dit op onze website melden. Onze excuses voor het ongemak.

Storing BGT verholpen

26 juli, 12:00 uur - De verstoring op de BGT is verholpen. De webservices werken weer naar behoren. Met verontschuldiging voor eventueel ongemak!

Storing BGT

26 juli, 9:05 uur - Vanwege een verstoring is de BGT verminderd beschikbaar. Het probleem wordt onderzocht. Wanneer het probleem is verholpen, zullen wij dit op onze website melden. Onze excuses voor het ongemak.

Verholpen: problemen downloads en viewservices

6 juli, 10:15 - De problemen rondom de beschikbaarheid van de downloads en de viewservices via de website van PDOK zijn verholpen. Onze excuses voor het ongemak.

Download en Viewservices problemen

5 juli, 10:30 uur - Er zijn problemen geconstateerd waardoor het momenteel niet mogelijk is om data te downloaden via de website van PDOK, tevens zijn ook de webservices minder tot niet bereikbaar. Het probleem wordt onderzocht. Wanneer het probleem is verholpen, zullen wij dit op onze website melden. Onze excuses voor het ongemak.

Verstoring PDOK verholpen

11 juni, 08:55 uur - Op zondag 10 juni had PDOK gedurende langere tijd last van hick-ups in de infrastructuur. Inmiddels zijn deze problemen verholpen. Met verontschuldiging voor eventueel ongemak!

Storing locatieserver verholpen

25 mei, 14:45 uur - De verstoring aan de PDOK locatieserver is verholpen en is weer goed bereikbaar.Onze excuses voor de hinder.

Storing PDOK locatieserver

25 mei, 11:25 uur - De PDOK locatieserver is sinds 11 uur niet meer beschikbaar. Het probleem wordt onderzocht. Wanneer het probleem is verholpen, zullen wij dit op onze website melden. Onze excuses voor het ongemak.

PDOK Locatieserver soms minder goed bereikbaar

25 mei, 08:55 uur - De PDOK Locatieserver ondervind op dit moment problemen en kan daardoor soms minder goed bereikbaar zijn. Wij zijn het probleem aan het onderzoeken. Onze excuses voor het ongemak.

Storing locatieserver verholpen

17 mei, 14:25 uur - De verstoring aan de locatieserver is verholpen, bij het bevragen worden alle adressen en kadastrale percelen nu weergegeven. Onze excuses voor de hinder.

Verstoring locatieserver bevragingen

17 mei, 11:00 uur - Sinds vanochtend 10:00 uur zijn er problemen met de locatieserver. Bij het bevragen worden niet alle adressen en kadastrale percelen weergegeven. De verwachting is dat het issue rond 14:00 uur is verholpen. Onze excuses voor de hinder.

Verstoring updates BGT opgelost

2 mei, 09:45 uur - De verstoring omtrent het verwerken van updates van de BGT is opgelost. Het proces van het verwerken van de mutaties loopt weer naar behoren en de mutaties zijn en worden weer bijgewerkt.Onze excuses voor het ongemak.

Verstoring bij updates BGT

26 april,  11:00 uur - Er is op dit moment een verstoring bij het verwerken van updates van de BGT. De laatst verwerkte update is van 23 april 2018. PDOK doet er alles aan om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Onze excuses voor het ongemak.

Storing luchtfoto LV Beeldmateriaal verholpen

18 april,  16:35 uur - De LV Beeldmateriaal WMS services zijn vanmiddag tussen 14:00 uur en 16:30 niet bereikbaar geweest. De problemen zijn inmiddels verholpen.Onze excuses voor het ongemak.

Storing luchtfoto LV Beeldmateriaal

18 april,  15:40 uur - LV Beeldmateriaal WMS services zijn sinds vanmiddag 14:00 uur niet beschikbaar. Het probleem wordt onderzocht. Wanneer het probleem is verholpen, zullen wij dit op onze website melden. Onze excuses voor het ongemak.

Gepland onderhoud PDOK

16 april,  13:25 uur - Vanavond 16 april 2018 wordt onderhoud uitgevoerd aan de PDOK-infrastructuur. Tussen 19:00 en 7:00 uur zijn de PDOK-diensten en -services niet of verminderd beschikbaar.Wij bieden u op voorhand onze excuses aan voor het eventuele ongemak.

Gepland onderhoud PDOK

27 maart,  10:55 uur - Op woensdag 28 maart 2018 staat onderhoud gepland aan de PDOK-infrastructuur. Dit onderhoud vindt plaats tussen 18:00 en 19:00 uur.De volgende PDOK-diensten zijn gedurende dit onderhoud naar verwachting enkele minuten onbeschikbaar: het Nationaal Georegister (NGR), de webservices WFS/WMS en de downloads. Beschikbaar blijven de tiled services, de statische downloads (zoals de atomfeeds) en de website. Wij bieden u op voorhand onze excuses aan voor het eventuele ongemak..