Actueel

 

 

Meldingen

Onderstaand worden alle belangrijke meldingen binnen PDOK weergegeven.

 

PDOK services en diensten weer beschikbaar

12 december 14:30 uur. Vandaag waren de webservices en diensten van PDOK minder goed bereikbaar. De problemen zijn verholpen. Nogmaals onze excuses voor het ongemak.

PDOK services en diensten minder goed bereikbaar

12 december 9:10 uur. Vrijwel alle PDOK diensten zijn momenteel niet bereikbaar, met uitzondering van de BRT Achtergrondkaart. We zijn bezig de problemen te onderzoeken en te verhelpen.
Onze excuses voor het ongemak.

Issue m.b.t. downloads BGT en DKK

ACTUEEL De achterliggende periode treden er aanhoudend verstoringen op in het downloaden van BGT-files die betrekking hebben op een gedeelte van Nederland (niet bij landelijke downloads).
Gebruikers ondervinden daardoor duidelijk hinder, zoals ook op het Geoforum blijkt. PDOK vindt dat uiterst vervelend en biedt daarvoor haar verontschuldiging aan.

Aan een adequate oplossing van dit issue (dat in mindere mate ook bij de DKK voorkomt) wordt al geruime tijd door PDOK gewerkt. Zodra het issue is opgelost, volgt nadere communicatie.

Onderhoud PDOK webservices

4 december 9:35, In de avond van 4 december zal PDOK onderhoud doorvoeren op een aantal services en diensten. Verwacht wordt dat dit geen tot een paar minuten (bij calimiteiten) impact zal hebben op de performance en beschikbaarheid. Het betreft overigens geen onderhoud op tiling services zoals de BRT-Achtergrondkaart en PDOK Luchtfoto.

BAG geometrie bijgewerkt tot 8 november 2019

2 december 11:30, De BAG geometrie is bij PDOK op dit moment helaas niet verder bijgewerkt dan tot en met 8 november 2019.
Er wordt hard aan gewerkt om de informatie te updaten. Zodra meer informatie bekend is, wordt die hier gepubliceerd.

Gepland onderhoud NGR

2 december 11:30, Op vrijdag avond 6 december 2019 wordt gepland onderhoud uitgevoerd aan het Nationaal Georegister NGR. Tussen 18:30 en 6:30 uur is het NGR niet of verminderd beschikbaar.
Wij bieden u op voorhand onze excuses aan voor het eventuele ongemak.

PDOK metadata update data verouderd

17 oktober: De service metadata records van PDOK in het Nationaal Georegister kunnen een verouderde revisie (update) datum bevatten. Dit probleem is bij ons bekend en zal zo spoedig mogelijk verholpen worden. Onze excuses voor het ongemak.

BAG-levering weer actueel

24 oktober 11:20, Het issue rondom de bijwerking van de BAG is inmiddels opgelost. De BAG-gegevens zijn nu geactualiseerd tot en met 24 oktober.

BAG-levering bijgewerkt tot 9 augustus

24 oktober 11:15 uur, De BAG-gegevens zijn bij PDOK op dit moment helaas niet verder bijgewerkt dan tot en met 9 augustus. Er wordt hard aan gewerkt om de informatie te updaten. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de BAG: https://zakelijk.kadaster.nl/bag-servicepagina.

Problemen BRT-Achtergrondkaart en overige services verholpen

De afgelopen periode kende de PDOK BRT -Achtergrondkaart van tijd tot tijd een mindere performance. Sinds vorige week resulteerde dat helaas meermaals in het niet bereikbaar zijn van de BRT-Achtergrondkaart en de overige PDOK-services.

PDOK heeft de afgelopen periode hard gewerkt aan deze problemen door de infrastructuur te herinrichten, zodat de performance weer naar verwachting (of beter) is. Ook is in deze oplossingsrichting rekening gehouden met verdere groei. De komende periode blijft PDOK de performance scherp monitoren om waar nodig optimalisatie door te voeren.

Via deze weg biedt PDOK aan een ieder die hinder heeft ondervonden nogmaals haar excuses aan.

Hick-ups in de PDOK infrastructuur

4 september 9:35, PDOK heeft momenteel last van hick-ups binnen de infrastructuur waardoor de webservices en diensten soms een korte periode niet of minder goed bereikbaar zijn. Wij zijn het probleem aan het onderzoeken. Onze excuses voor het ongemak.

Gepland onderhoud PDOK

15 augustus 13:40, Op zondag 18 augustus 2019 staat onderhoud gepland aan de PDOK- infrastructuur. Dit onderhoud vindt plaats tussen 05:00 en 09:00 uur. De PDOK-diensten zijn gedurende dit onderhoud mogelijk enige tijd onbeschikbaar. Wij bieden u op voorhand onze excuses aan voor het eventuele ongemak.

Landelijke netwerkstoring

12 augustus 09:00, De landelijke netwerkstoring is verholpen. Onze diensten zijn weer bereikbaar. Hebt u nog vragen naar aanleiding van de netwerkstoring, dan kunt u contact met ons opnemen. Dit kan via het Klantcontactcenter door een e-mail te sturen naar kcc@kadaster.nl of te bellen naar telefoonnummer 088 - 183 2200.

Aanlevering BAG-extracten weer hersteld

17 juli 11:45, De aanlevering aan PDOK van de BAG-extracten door dataprovider Kadaster loopt weer volgens het gebruikelijke patroon. De update vindt dagelijks plaats en de BAG-gegevens zijn bij PDOK nu bijgewerkt tot en met 17 juli 2019.

BAG-levering bijgewerkt tot 11 juli

15 juli 13:05, De BAG-gegevens zijn bij PDOK op dit moment helaas niet verder bijgewerkt dan tot en met 11 juli. Er wordt hard aan gewerkt om de informatie te updaten. Zodra meer informatie bekend is, wordt die hier gepubliceerd.

Update Digitale Kadastrale Kaart vertraagd

2 juli 15:25 uur, Als gevolg van een technisch probleem levert dataprovider Kadaster de update-gegevens van de DKK later aan dan gebruikelijk. Deze vertraging duurt naar verwachting ca. twee weken. Zodra meer informatie bekend is, wordt er hier verder over gecommuniceerd.
Onze excuses voor de mogelijke overlast.

Gepland onderhoud Kadaster

1 juli 16:00 uur, Op zaterdag 6 juli 2019 staat tussen ca. 6:00 – 9:00 uur onderhoud gepland aan de Kadaster-infrastructuur. Ook de PDOK-websites zijn gedurende dit tijdsframe niet toegankelijk. De webservices zijn echter onverminderd beschikbaar.
Wij bieden u op voorhand onze excuses aan voor het eventuele ongemak.

Trage werking BRT-Achtergrondkaart

13 juni 11:30 uur, De verstoring van de BRT-Achtergrondkaart (TMS) is inmiddels opgelost, de kaart is weer beschikbaar.

Wel kennen de BRT-A webservices TMS en WMTS soms nog een trage performance. Het probleem wordt onderzocht. Wanneer het is verholpen, zullen wij dit op onze website melden. Onze excuses voor het ongemak.

BRT-Achtergrondkaart (TMS) is niet beschikbaar

12 juni 14:10 uur, Vanwege een verstoring is de BRT-Achtergrondkaart (TMS) vanaf vanochtend (12 juni) niet beschikbaar. Het probleem wordt onderzocht. Wanneer het probleem is verholpen, zullen wij dit op onze website melden. Onze excuses voor het ongemak.

Gepland onderhoud PDOK

29 mei 12:30 uur, Op maandag 3 juni 2019 na 18:00 uur staat onderhoud gepland aan de PDOK- infrastructuur. De PDOK-diensten zijn gedurende dit onderhoud mogelijk enige tijd onbeschikbaar. Wij bieden u op voorhand onze excuses aan voor het eventuele ongemak.

Aanlevering BAG-extracten weer hersteld

23 mei 9:20 uur, De aanleveringen aan PDOK van de BAG-extracten door dataprovider Kadaster loopt weer volgens het gebruikelijke patroon. De update vindt dagelijks plaats en de BAG-gegevens zijn bij PDOK nu bijgewerkt tot en met 23 mei.

BAG-levering bijgewerkt tot 15 mei

20 mei 16:30 uur, De aanlevering aan PDOK van de BAG-extracten door dataprovider Kadaster verloopt niet volgens het gebruikelijke patroon. Als gevolg daarvan zijn de BAG-gegevens helaas niet verder bijgewerkt dan tot en met 15 mei. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de BAG: https://zakelijk.kadaster.nl/bag-servicepagina

PDOK services en diensten weer goed bereikbaar

26 april 11:10 uur, Sinds gister ochtend had PDOK last van hick-ups, binnen de infrastructuur. Hierdoor waren de webservices en diensten minder goed bereikbaar. De problemen zijn verholpen.
Nogmaals onze excuses voor het ongemak.

PDOK services en diensten minder goed bereikbaar

25 april 9:10 uur, PDOK heeft momenteel last van hick-ups binnen de infrastructuur waardoor de webservices en diensten soms een korte periode niet of minder goed bereikbaar zijn. Op dit moment lijkt het lijkt met name om een aantal  WMS en WFS services te gaan (bijvoorbeeld BAG en Kadastrale kaart). Wij zijn het probleem aan het onderzoeken.
Onze excuses voor het ongemak.

Storing BRT-A verholpen

19 april 9:25 uur, De verstoring op de BRT-A is verholpen. De webservices werken weer naar behoren. Met verontschuldiging voor eventueel ongemak!

Verstoring bij downloaden BGT verholpen

18 april 13:25 uur, PDOK ondervond sinds gister middag storing bij het downloaden van de BGT. Na aanpassingen op de infrastructuur werkt de downloadapplicatie weer naar behoren.
Onze excuus voor het ongemak.

BRT-A is verminderd beschikbaar

18 april 13:00 uur, Vanwege een verstoring is de BRT-A verminderd beschikbaar. Het probleem wordt onderzocht. De verwachting is dat dit probleem eind van de dag is verholpen.
Onze excuses voor het ongemak.

Gepland onderhoud PDOK

18 februari 11:05 uur, In het weekend van 22 t/m 24 februari 2019 staat onderhoud gepland aan de PDOK- infrastructuur. De PDOK-diensten zijn gedurende dit onderhoud mogelijk enige tijd onbeschikbaar. Wij bieden u op voorhand onze excuses aan voor het eventuele ongemak.

Gepland onderhoud PDOK

14 januari 12:51 uur, Op vrijdag 18 januari 2019 staat onderhoud gepland aan de PDOK- infrastructuur. Dit onderhoud vindt plaats tussen 19:00 en 20:00 uur. De PDOK-diensten zijn gedurende dit onderhoud naar verwachting twintig minuten onbeschikbaar. Wij bieden u op voorhand onze excuses aan voor het eventuele ongemak.

Verstoring Nationaal Georegister verholpen plus workaround

20 december 2018, 16:30 uur In het Nationaal Georegister is de verstoring bij het aanmaken van nieuwe metadata verholpen. Het selecteren van records in het Mijn metadata scherm werkt momenteel alleen in de browsers Firefox en IE11 en niet in Chrome en Safari. Dit browser gerelateerde issue zal verholpen zijn in de NGR3.4 release. Dit geldt eveneens voor het niet tonen van suggesties bij dataset metadata. Ook dit issue zal verholpen zijn in de NGR3.4 release. De NGR3.4 release is gepland in het eerste kwartaal van 2019.

Verstoring Nationaal Georegister 

14 december 2018, 13:00 uur In het Nationaal Georegister is er een verstoring bij het aanmaken van nieuwe metadata, bij het selecteren van records in het Mijn metadata scherm en bij het tonen van suggesties in de editor. Deze issues zullen z.s.m. worden verholpen. Onze excuses voor het ongemak.

Verstoring pdok.nl verholpen

6 december 15:25 uur, De website van PDOK is vanmiddag ongeveer 45 minuten niet bereikbaar geweest. Het probleem is inmiddels verholpen. Onze excuses voor het ongemak.

Update gepland onderhoud PDOK

30 november 9:30 uur, Het eerder aangekondigde gepland onderhoud van 4 december 2018 is tot nader moment uitgesteld. Verdere informatie volgt op deze pagina.

Gepland onderhoud PDOK

27 november 10:15 uur, Op dinsdag 4 december 2018 staat onderhoud gepland aan de PDOK- infrastructuur. Dit onderhoud vindt plaats tussen 19:00 en 23:00 uur. De PDOK-diensten zijn gedurende dit onderhoud naar verwachting twintig minuten onbeschikbaar. Wij bieden u op voorhand onze excuses aan voor het eventuele ongemak.

Storing LV Beeldmateraal verholpen

21 november 12:30 uur, De problemen met de services van Landelijke Voorziening Beeldmateriaal zijn opgelost. Onze excuses voor het ongemak.Gepland onderhoud PDOK.

Verstoring LV Beeldmateriaal

21 november 8:38 De webservices van de jaargangen 2013, 2014 en 2015 zijn onbeschikbaar Het probleem wordt onderzocht. Wanneer het probleem is verholpen, zullen wij dit op onze website melden. Onze excuses voor de hinder.

Verstoring PDOK

8 oktober 8:45 uur, Vanwege een Kadasterbrede verstoring zijn meerdere diensten en services van PDOK afgelopen vrijdag tussen 18:30 en 21:00 uur niet of minder goed bereikbaar geweest. Het probleem is inmiddels verholpen. Onze excuses voor het ongemak!

Gepland onderhoud PDOK

8 oktober 8:20 uur, Op maandag 8 oktober 2018 staat onderhoud gepland aan de PDOK- infrastructuur. Dit onderhoud vindt plaats tussen 19:30 en 20:00 uur. De PDOK -diensten zijn gedurende dit onderhoud naar verwachting vijf minuten onbeschikbaar.
Wij bieden u op voorhand onze excuses aan voor het eventuele ongemak.

PDOK services en diensten weer goed bereikbaar

27 september 15:00 uur, PDOK heeft geen last meer van netwerkproblemen waardoor de webservices en diensten weer goed bereikbaar zijn.

Nogmaals onze excuses voor het ongemak.

PDOK services en diensten minder goed bereikbaar

27 september 13:00 uur, PDOK heeft momenteel last van netwerkproblemen waardoor de webservices en diensten soms een korte periode niet of minder goed bereikbaar zijn.

Storing locatieserver verholpen

31 augustus 9:26 uur, De verstoring aan de locatieserver is verholpen, bij het bevragen worden alle adressen nu weergegeven. Onze excuses voor de hinder.

Verstoring locatieserver bevragingen

31 augustus 8:27 uur, Sinds vanochtend zijn er problemen met de locatieserver. Bij het bevragen worden niet alle adressen weergegeven. Het probleem wordt onderzocht. Wanneer het probleem is verholpen, zullen wij dit op onze website melden. Onze excuses voor de hinder.

Storing locatieserver verholpen

17 augustus, De verstoring aan de locatieserver is verholpen, bij het bevragen worden alle adressen nu weergegeven. Onze excuses voor de hinder.

Verstoring locatieserver bevragingen

17 augustus, Sinds vanochtend zijn er problemen met de locatieserver. Bij het bevragen worden niet alle adressen weergegeven. Het probleem wordt onderzocht. Wanneer het probleem is verholpen, zullen wij dit op onze website melden. Onze excuses voor de hinder.

Storing Luchtfoto's LV Beeldmateriaal verholpen

9 augustus, De verstoring op de luchtfoto's van Landelijke Voorziening Beeldmateriaal is verholpen. Onze excuses voor eventueel ongemak.

Storing luchtfoto LV Beeldmateriaal

9 augustus, de LV Beeldmateriaal WMS services (luchtfoto 2013 t/m 2018) zijn momenteel niet bereikbaar door een storing. Het probleem wordt onderzocht. Wanneer het probleem is verholpen zullen wij dit op onze website melden. Onze excuses voor het ongemak.

Storing BGT verholpen

26 juli, 12:00 uur - De verstoring op de BGT is verholpen. De webservices werken weer naar behoren. Met verontschuldiging voor eventueel ongemak!

Storing BGT

26 juli, 9:05 uur - Vanwege een verstoring is de BGT verminderd beschikbaar. Het probleem wordt onderzocht. Wanneer het probleem is verholpen, zullen wij dit op onze website melden. Onze excuses voor het ongemak.

Verholpen: problemen downloads en viewservices

6 juli, 10:15 - De problemen rondom de beschikbaarheid van de downloads en de viewservices via de website van PDOK zijn verholpen. Onze excuses voor het ongemak.

Download en Viewservices problemen

5 juli, 10:30 uur - Er zijn problemen geconstateerd waardoor het momenteel niet mogelijk is om data te downloaden via de website van PDOK, tevens zijn ook de webservices minder tot niet bereikbaar. Het probleem wordt onderzocht. Wanneer het probleem is verholpen, zullen wij dit op onze website melden. Onze excuses voor het ongemak.

Verstoring PDOK verholpen

11 juni, 08:55 uur - Op zondag 10 juni had PDOK gedurende langere tijd last van hick-ups in de infrastructuur. Inmiddels zijn deze problemen verholpen. Met verontschuldiging voor eventueel ongemak!

Storing locatieserver verholpen

25 mei, 14:45 uur - De verstoring aan de PDOK locatieserver is verholpen en is weer goed bereikbaar.Onze excuses voor de hinder.

Storing PDOK locatieserver

25 mei, 11:25 uur - De PDOK locatieserver is sinds 11 uur niet meer beschikbaar. Het probleem wordt onderzocht. Wanneer het probleem is verholpen, zullen wij dit op onze website melden. Onze excuses voor het ongemak.

PDOK Locatieserver soms minder goed bereikbaar

25 mei, 08:55 uur - De PDOK Locatieserver ondervind op dit moment problemen en kan daardoor soms minder goed bereikbaar zijn. Wij zijn het probleem aan het onderzoeken. Onze excuses voor het ongemak.

Storing locatieserver verholpen

17 mei, 14:25 uur - De verstoring aan de locatieserver is verholpen, bij het bevragen worden alle adressen en kadastrale percelen nu weergegeven. Onze excuses voor de hinder.

Verstoring locatieserver bevragingen

17 mei, 11:00 uur - Sinds vanochtend 10:00 uur zijn er problemen met de locatieserver. Bij het bevragen worden niet alle adressen en kadastrale percelen weergegeven. De verwachting is dat het issue rond 14:00 uur is verholpen. Onze excuses voor de hinder.

Verstoring updates BGT opgelost

2 mei, 09:45 uur - De verstoring omtrent het verwerken van updates van de BGT is opgelost. Het proces van het verwerken van de mutaties loopt weer naar behoren en de mutaties zijn en worden weer bijgewerkt.Onze excuses voor het ongemak.

Verstoring bij updates BGT

26 april,  11:00 uur - Er is op dit moment een verstoring bij het verwerken van updates van de BGT. De laatst verwerkte update is van 23 april 2018. PDOK doet er alles aan om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Onze excuses voor het ongemak.

Storing luchtfoto LV Beeldmateriaal verholpen

18 april,  16:35 uur - De LV Beeldmateriaal WMS services zijn vanmiddag tussen 14:00 uur en 16:30 niet bereikbaar geweest. De problemen zijn inmiddels verholpen.Onze excuses voor het ongemak.

Storing luchtfoto LV Beeldmateriaal

18 april,  15:40 uur - LV Beeldmateriaal WMS services zijn sinds vanmiddag 14:00 uur niet beschikbaar. Het probleem wordt onderzocht. Wanneer het probleem is verholpen, zullen wij dit op onze website melden. Onze excuses voor het ongemak.

Gepland onderhoud PDOK

16 april,  13:25 uur - Vanavond 16 april 2018 wordt onderhoud uitgevoerd aan de PDOK-infrastructuur. Tussen 19:00 en 7:00 uur zijn de PDOK-diensten en -services niet of verminderd beschikbaar.Wij bieden u op voorhand onze excuses aan voor het eventuele ongemak.

Gepland onderhoud PDOK

27 maart,  10:55 uur - Op woensdag 28 maart 2018 staat onderhoud gepland aan de PDOK-infrastructuur. Dit onderhoud vindt plaats tussen 18:00 en 19:00 uur.De volgende PDOK-diensten zijn gedurende dit onderhoud naar verwachting enkele minuten onbeschikbaar: het Nationaal Georegister (NGR), de webservices WFS/WMS en de downloads. Beschikbaar blijven de tiled services, de statische downloads (zoals de atomfeeds) en de website. Wij bieden u op voorhand onze excuses aan voor het eventuele ongemak..