3D Basisvoorziening is vernieuwd

De gegevens in de drie datasets van de 3D Basisvoorziening zijn geactualiseerd. U kunt de geactualiseerde 3D Basisvoorziening downloaden als open data via PDOK.nl. Aanbieder Kadaster is benieuwd naar uw ervaring hiermee.

Wat zijn de belangrijkste vernieuwingen?

  • Alle producten zijn geactualiseerd op basis van de luchtfoto’s van 2019 en data uit de BAG en BGT van 1 januari 2020;
  • De downloadtegels van 5km x 6km zijn opgeknipt in vier delen. De kleinere bestandsgrootte versnelt het verwerken en downloaden;
  • Jaartallen en productnamen zijn toegevoegd aan de bestandsnamen in verband met het selecteren van meerdere producten en jaargangen;
  • Coördinaten zijn afgerond op maximaal vier decimalen achter de komma om de bestandsgrootte te beperken;
  • CityJSON bevat uitgebreidere metadata;
  • In het bestand 3D Hoogtestatistieken Gebouwen zijn de kwaliteitsparameters gevuld.

Deel uw ervaringen met ons

Aanbieder Kadaster is benieuwd naar uw gebruikerservaringen en opmerkingen om het bestand te verbeteren. Neem gerust contact met ons op. U vindt de contactgegevens op PDOK.nlLink naar een externe pagina.

Over de 3D Basisvoorziening

De 3D Basisvoorziening bestaat uit het 3D Basisbestand Volledig, 3D Basisbestand Gebouwen en 3D Hoogtestatistieken Gebouwen. Deze datasets zijn gebaseerd op topografie uit de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT), de gebouwen uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG), en volledig automatisch hoogte-gegenereerd uit luchtfotobeelden en het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN). Het bestand wordt jaarlijks geactualiseerd. Lees meer op de pagina 3D BasisvoorzieningLink naar een externe pagina.