BAG linked data elke dag actueel en via een API beschikbaar

Sinds enkele weken wordt de Linked Data versie van de dataset Basisregistraties Adressen Gebouwen (BAG) elke dag bijgewerkt en is de data ook via de API beschikbaar. Dataprovider Kadaster heeft daarmee de proefperiode beëindigd en biedt de BAG nu binnen de reguliere dienstverlening aan.

Om de dienstverlening zo goed mogelijk aan te kunnen bieden, is de BAG-API uitsluitend te gebruiken met een gratis basisregistraties API-key. Deze key kan voor zowel de BAG-API als de BRT-API gebruikt worden. Kadaster gebruikt deze key alleen om inzicht te krijgen in het gebruik van de API. Bijvoorbeeld welke coördinatenstelsels en filtermogelijkheden het populairst zijn. Maar ook om te kunnen waarschuwen bij incidenten, of als een nieuwe versie niet meer terug te draaien is naar een vorige versie. Inmiddels heeft Kadaster in de afgelopen maanden 120 API-keys uitgegeven.

Meer weten?

Meer informatie over de API-key en hoe men deze aanvraagt, vindt u op het PDOK Data Platform (link opent een nieuw tabblad).

Een API-key wordt aangevraagd per e-mail. Hierbij stelt het Kadaster het op prijs als u laat weten wie u bent en wat uw motivatie is om deze API te gebruiken.