Bèta versie BGT WMS en WFS beschikbaar via PDOK

Naar aanleiding van gebruikerswensen heeft PDOK in opdracht van het ministerie van BZK (opdrachtgever BGT) een eerste bèta WMS en WFS versie beschikbaar gesteld. De WMS en WFS zijn in een korte tijd ontwikkeld en hebben het kenmerk bèta zodat gebruikers alvast hun eerste ervaringen met PDOK kunnen delen. De bèta WMS en WFS zijn ontwikkeld voor kleinschalig gebruik en zijn niet bedoeld voor bedrijfskritische applicaties.

Bèta versie

Naar aanleiding van gebruikerswensen heeft PDOK in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken (opdrachtgever BGT) een eerste bèta WMS en WFS versie beschikbaar gesteld. De WMS en WFS zijn in een korte tijd ontwikkeld en hebben het kenmerk bèta zodat gebruikers alvast hun eerste ervaringen met ons kunnen delen. De bèta WMS en WFS zijn ontwikkeld voor kleinschalig gebruik en zijn niet bedoeld voor bedrijfkritische applicaties.

Kenmerken van de WMS

Om de performance van de WMS zo optimaal mogelijk te maken zijn een aantal objecttypes geaggregeerd in één laag. In totaal zijn er 19 lagen en 1 gegroepeerde laag. Let op: er is alleen een legenda beschikbaar voor de gegroepeerde laag. De WMS heeft een vergelijkbare visualisatie als de BGT pastel WMTS. Omdat er dermate veel lagen beschikbaar zijn is het risico van het meesturen van een eigen SLD te groot. Om die reden is dit niet mogelijk. De WMS is op te vragen via de volgende URL:

Kenmerken van de WFS

In de WFS zijn op de plaatsbepalingspunten na alle 33 objecttypes als feature opgenomen. De data die wordt teruggeven is platgeslagen en kent geen historie. Het maximaal aantal features dat per request kan worden teruggeven is 100 en het is niet mogelijk om gebruik te maken van paginering. De WFS is in eerste instantie ingericht voor zeer kleinschalig gebruik in een web-applicatie of viewer. Mogelijk dat de geïmplementeerde restricties leiden tot problemen bij bepaalde GIS of CAD applicaties. De WFS is op te vragen via de volgende URL:

Feedback

Heeft u vragen of feedback? Wij ontvangen dit graag! We willen graag met u in gesprek op het forum van PDOK: forum