BGT Planinformatie en nieuwe BGT symbolen beschikbaar via PDOK

In opdracht van het ministerie van BZK is vanaf nu BGT planinformatie zichtbaar via PDOK. Ook zijn de symbolen, die voorheen zichtbaar waren via de BGT standaard visualisatie, nu beschikbaar via een eigen webservice en voorzien van een nieuwe opmaak. Deze nieuwe opmaak is tot stand gekomen dankzij input van gebruikers.

Planinformatie

Met planinformatie, ook wel plantopografie genoemd, kunnen toekomstige BGT-objecten worden opgevoerd. Hiermee kunnen ontworpen en vergunde situaties alvast ingetekend worden ten opzichte van de huidige BGT-objecten. De gemeente Breda heeft onlangs enkele planobjecten opgenomen in de BGT en de gemeente Deventer heeft zeer recent planinformatie van nieuwbouwwijk Steenbrugge opgenomen (zie ook onderstaande afbeelding). Overige vulling van planinformatie zal geleidelijk volgen. Planinformatie is op te vragen via de volgende URL’s:

WMTS:

  • https://geodata.nationaalgeoregister.nl/tiles/service/wmts/bgtplaninformatie?request=GetCapabilitiesservice=WMTS

TMS:

  • https://geodata.nationaalgeoregister.nl/tiles/service/tms/1.0.0/bgtplaninformatie/EPSG:28992

BGT symbolen

De BGT symbolen, die voorheen zichtbaar waren via de BGT standaard visualisatie, zijn nu beschikbaar via een eigen webservice (WMTS en TMS) en voorzien van een nieuwe opmaak. De nieuwe opmaak is tot stand gekomen dankzij input van gebruikers.

De nieuwe symbolen zijn beschikbaar via de volgende URL’s:

WMTS:

  • https://geodata.nationaalgeoregister.nl/tiles/service/wmts/bgtsymbolenv2?&request=GetCapabilities&service=WMTS

TMS:

  • https://geodata.nationaalgeoregister.nl/tiles/service/tms/1.0.0/bgtsymbolenv2/EPSG:28992

Omdat de BGT symbolen voorzien zijn van een eigen service is er een versie (v2) van de BGT standaard visualisatie beschikbaar gesteld zonder symbolen. De standaard visualisatie is naast het niet meer tonen van de symbolen verder niet aangepast.

De huidige BGT standaard visualisatie URL’s (inclusief symbolen) blijven nog tot 1 september 2018 jaar beschikbaar.

Vragen?

U kunt uw vraag stellen op het forum van PDOK of per email