BRO Boormonsterbeschrijvingen (BHR-P) dagelijks actueel

De updates van de services voor Boormonsterbeschrijvingen (BHR-P) in PDOK gaan vanaf 22-12-2020 geautomatiseerd. Dat betekent dagelijks actuele gegevens in plaats van wekelijks. Dit levert kwaliteit en tijdbesparing op in het beheer. Bij PDOK zijn nu ook de nieuwe WMS-service en de Atomfeed voor de boormonsters beschikbaar gesteld. De WMS bevat de dagelijks actuele boormonster-kenset en de Atom bevat dagelijks de volledige boormonster-gegevens als downloadbare Geopackage.

In de Atom-service zit de complete dataset van de boormonsters. Dat is handig voor analyse in een eigen GIS-systeem en om zo combinaties met andere datasets te maken. De Atomfeed heeft ook een mechanisme dat de gebruiker wijst op nieuwe updates.

Nieuwe URL-strategie PDOK

Inmiddels heeft PDOK haar aanpak voor service-URL’s herzien. Want datamodellen en webservices veranderen en dat leidt in veel gevallen tot nieuwe URL’s. Bovendien is er nu de mogelijkheid om uniforme en simpelere URL’s te maken. Er is een overgangsperiode voor gebruikers als het gaat om de oude URL’s. Deze gaan per 1 juli 2021 uit productie, het gaat om de volgende URL’S:

WMS:
https://geodata.nationaalgeoregister.nl/brobhr/wms?request=GetCapabilities&service=wms

Atom:
https://geodata.nationaalgeoregister.nl/brobhr/atom/brobhr.xml

LET OP: stap over op nieuwe URL’s

De oude URL’s krijgen geen update meer dus voor de actuele data raden wij aan om zo spoedig mogelijk over te stappen op de nieuwe service URL’s.

Vanaf 1 juli 2021 wordt de data uitgebreid met boormonsteranalyses.

De betreffende URL’s zijn:

WMS: https://service.pdok.nl/bzk/URL/wms/v1_0?request=GetCapabilities&service=WMS

 

Atom: https://service.pdok.nl/bzk/brobhrpvolledigeset/atom/v1_1/index.xml