BRT-Achtergrondkaart nu ook in WebMercator

Op veler verzoek (waaronder op de IdeaWall van PDOK) is de BRT-Achtergrondkaart nu ook beschikbaar in WebMercator (EPSG:3857 projectie). Dit geldt voor alle drie de varianten van de BRT-A: standaard, grijs en pastel.

Daarnaast zet PDOK de WMTS XYZ-service open, waarmee naast de standaard KVP-ontsluiting ook een REST ontsluiting op de WMTS beschikbaar komt:

  • WMTS KVP:
    https://geodata.nationaalgeoregister.nl/tiles/service/wmts?SERVICE=WMTS&REQUEST=GetTile&VERSION=1.0.0&LAYER=brtachtergrondkaart&STYLE=default&FORMAT=image/png&TILEMATRIXSET=EPSG:28992&TILEMATRIX=EPSG:28992:0&TILEROW=0&TILECOL=0
  • WMTS XYZ:
    https://geodata.nationaalgeoregister.nl/tiles/service/wmts/brtachtergrondkaart/EPSG:28992/0/0/0.png
  • WMTS XYZ template:
    https://geodata.nationaalgeoregister.nl/tiles/service/wmts/brtachtergrondkaart/{TileMatrixSet}/{z}/{x}/{y}.png

 

Overige datasets en services

PDOK onderzoekt om de WebMercator-projectie en de XYZ-service ook beschikbaar te gaan stellen voor andere daarvoor geschikte tilingservices (TMS, WMTS). De nieuwe luchtfoto is onlangs ook in WebMercator-projectie beschikbaar gesteld.

NL Maps

Dataprovider Kadaster introduceert bovendien ook NL Maps. Deze website bevat de meest complete en actuele kaart van Nederland en is op een snelle en simpele manier te gebruiken als achtergrondkaart op websites en in applicaties. Op 28 juni geeft het Kadaster een online seminar over NL maps.