Case: Kadaster Data Science

Het Kadaster vindt het belangrijk om samen met publieke en private partners te onderzoeken en experimenteren met Data en Data Science. Op de labs omgeving van het Data Science Team van Kadaster zijn resultaten van de verschillende initiatieven te bekijken. De labs omgeving dient als inspiratie voor toekomstige initiatieven en stimuleert hergebruik van onze (deel)producten.

Een van de experimenten die het Kadaster Data Science team recent heeft uitgevoerd is het ontwikkelen van een prototype chatbot die “Loki” heet. Loki is een experiment waarbij we de toegevoegde waarde aantonen van een chatbot data gerelateerde vragen. Loki maakt gebruik van natuurlijke taalverwerking voor het beantwoorden van vragen. Vragen die Loki kan beantwoorden zijn onder andere:

  • Wat is het bouwjaar van mijn huis?
  • Wat is de gemiddelde oppervlakte in mijn straat?
  • Waar ligt mijn perceel?

Het Datascience team maakt in alle experimenten gebruik van data die via PDOK wordt ontsloten. Zo gebruikt het team zowel de traditionele webservices als de linked data die PDOK ter beschikking stelt. Loki maakt gebruik van de data uit de BAG, BRT, DKK en de PDOK locatieserver.

Meer weten?

Wil je zelf een vraag stellen aan de chatbot of de andere projecten bekijken? Breng een bezoek aan labs.kadaster.nl