Case: Long term NL challenge

Iedere Nederlander heeft wel een fiets, vele Nederlanders gebruiken de fiets ook om sportief actief te zijn. Fanatieke fietsers gebruiken de app Strava (www.strava.com) om de ritjes die ze maken vast te leggen

Voor veel Strava-gebruikers is het een uitdaging om zoveel mogelijk kilometers te maken en gebieden van ons mooie land te ontdekken. De site 'Long term NL challenge' (www.longtermnlchallenge.nl) heeft een uitdaging bedacht voor deze Nederlandse fietsers: zorg ervoor dat je in alle Nederlandse gemeenten gefietst hebt. Fietsers die hun ritjes vastleggen op Strava kunnen deze site gebruiken om inzichtelijk te maken in welke Nederlandse gemeenten ze al gefietst hebben en welke gemeenten nog ontdekt moeten worden.

 

Op een kaart van Nederland wordt duidelijk aangegeven welke gemeenten al bezocht zijn. Op basis van GPS-data die de fietsers opgeslagen hebben bij Strava vogelt de 'Long term NL challenge' uit welke gemeenten doorkruist zijn. Hiervoor gebruikt de site de PDOK data "Bestuurlijke Grenzen Extract 2019 (Actueel)" en "TOPgrenzen".