HALE hands-on sessie Kadaster en RWS

PDOK en Kadaster hielpen RWS vorige week op weg met het softwarepakket HALE Studio. Enkele maanden geleden heeft het Kadaster INSPIRE-team dit pakket in gebruik genomen, bedoeld voor het overzetten van Kadasterdatasets naar het vereiste format van INSPIRE. Naar verwachting leidt dit tot een kortere doorlooptijd bij het harmoniseren van deze datasets én tot een soepeler overdracht van de business naar IT/GVA.

Rijkswaterstaat staat met INSPIRE voor een vergelijkbare taak als het Kadaster en wil ook van HALE gebruik gaan maken. Zij hebben PDOK en Kadaster gevraagd hen op weg te helpen met een hands-on sessie. Deze vond op 5 juli jl. plaats in ons hoofdkantoor De Grift. De begeleiding tijdens de workshop werd gedaan door Annekarlijn de Rijcke, Johan Keurentjes en Mark Sanders. Na afloop hebben Jeroen Hogeboom (PDOK) en RWS goede afspraken gemaakt over het vervolgtraject.

Ad van Houtum had de workshop georganiseerd. Hij tekende in de evaluatie het volgende op: leuk, nuttig, intensief, het was heel goed om hands-on te oefenen, fijne begeleiding, goede locatie. Voor de een was het hectisch en voor de ander was het een mini-hackaton. Al met al een geslaagde sessie.