INSPIRE conferentie

Van 18-21 september 2018 organiseren België en Nederland samen met de Europese Commissie de INSPIRE 2018 conferentie in Antwerpen. Met meer dan 250 presentaties en workshops, een grote beursvloer en een locatie in het centrum van Antwerpen, belooft dit weer een sprankelende editie te worden. Vanaf nu kan je je aanmelden voor de conferentie.

Meld je aan

De INSPIRE conferentie biedt een platform voor discussies, het uitwisselen van ideeën, het sluiten van nieuwe samenwerkingen en vriendschappen en het verder brengen van recent opgedane kennis en ervaring binnen Europa.

Eerste sprekers bekend!

Met trots presenteren wij alvast de eerste bevestigde sprekers voor de plenaire sessies.

 

18 september – Opening

Op dinsdag 18 september heten we vice-president van de Europese Commissie Andrus Ansip welkom die verantwoordelijk is voor de Digital Single Market. Dorine Burmanje, vice-voorzitter van GGIM - Verenigde Naties en CEO van Kadaster Nederland neemt je mee in wereldwijde doelen voor onze planeet. Piero Bruni uit Italië, vertelt zijn persoonlijke verhaal over het beschermen van het Meer van Bolsena en het belang van toegankelijke data hierbij. Daniel Calleja, directeur-generaal van het DG-Milieu bij de Europese Commissie is de moderator in deze opening.

19 september - Transition to a green economy

Op woensdag 19 september duiken we onder leiding van Hans Bruyninckx, Executive director van het Europese Milieu Agentschap, in de opkomst van de groene economie. Nathalie Girouard van het OECD Environment Directorate, duikt met ons in de wereld van groene groei en duurzame ontwikkeling. Voor Janneke Hadders, CEO van Dacom Farm Intelligence, zijn data de sleutel om tot betere oogsten te komen en kosten te verlagen. Daarnaast neemt innovator Arash Aazami het woord. Zijn business model voor hoe een energieleverancier meer geld kan verdienen door minder energie te verkopen heeft een MIT award gewonnen en bereidt de weg naar duurzame energie in de toekomst.

20 september - Digital transformation, digital transition

Donderdag is het ‘Digital transformation, Digital transition’ dag. We verwelkomen die dag ondernemer Valrie Grant. Zij geeft haar visie op hoe geodata infrastructuren zich kunnen doorontwikkelen om tot de meest optimale vorm van datadelen te komen.

21 september – Closing

Op vrijdag is Roeland Samson, leidend onderzoeker bij het citizien science project ‘Curieuze Neuzen’ in België onze gast. Meer dan 45.000 vrijwilligers meten in het kader van curieuze neuzen de luchtkwaliteit in België. Samson laat je er alles van zien.

Wij kijken uit naar een inspirerende conferentie en hopen ook jou te mogen verwelkomen in september!