Nieuwe versie INSPIRE CadastralParcels

Met ingang van 12 oktober 2020 is bij PDOK de nieuwe versie van de INSPIRE-geharmoniseerde dataset CadastralParcels beschikbaar. Deze dataset is gebaseerd op de Kadastrale kaart versie 4. De huidige versie van de CadastralParcels blijft het komende half jaar nog beschikbaar en zal 12 april 2021 worden uitgezet. PDOK verzoekt alle gebruikers van deze services daarom met klem om zo snel mogelijk te switchen naar onderstaande nieuwe URL’s; genoemde datum is de definitieve einddatum!

 

Gewijzigde kaartservices en download

De WMS-service heeft een nieuwe URL gekregen:

De WFS-service is vervangen door een zogenaamde Atomfeed. Hiermee kan de complete dataset worden gedownload. De URL is:

Gewijzigde inhoud

De attribuutnamen zijn in deze versie Engelstalig conform de INSPIRE dataspecificatiesLink naar een externe pagina. De inhoud van de kaartlaag CadastralParcel is aangepast waarbij de belangrijkste wijzigingen zijn:

  • De identificatie (nationalCadastralReference) van het perceel bevat de kadastrale gemeentenaam en niet de kadastrale gemeentecode;
  • De ontstaanstijdstippen (beginLifespanVersion en validFrom) zijn toegevoegd;
  • Het attribuut zoning is verwijderd.

De vorige versie bevatte ook de laag CadastralBoundary. Deze maakt geen onderdeel meer uit van de CadastralParcels omdat er geen kwaliteitsgegevens van de grenzen beschikbaar zijn.