Ruim 4 miljard hits op PDOK in 2016

 

De webservices van Publieke Dienstverlening Op de Kaart (PDOK)Link naar een externe pagina zijn in 2016 ruim 4,1 miljard keer benaderd. Sinds de start van PDOK in 2013 zijn de gebruikscijfers ieder jaar nagenoeg verdubbeld.

Het gaat om het totale gebruik van alle view- en downloadservices die PDOK aanbiedt. Op dit moment betreft dat 288 view- en downloadservices uit 104 datasetsLink naar een externe pagina.

Gebruikscijfers:

Aantallen hits vanaf 2013

Overheidsorganisaties stellen via PDOK steeds meer geo-informatie als open data beschikbaar voor de maatschappij. Ook weten steeds meer afnemers deze actuele, betrouwbare en gratis geodata op PDOK te vinden. Via de webservices kunnen gebruikers op ieder moment informatie oproepen uit de datasets die PDOK aanbiedt. Veel gebruikte datasets en services in PDOK zijn de BRT-Achtergrondkaart, de BAG , de Locatieserver (voorheen: Geocodeerservice), AHN, TOP10NL en de Achtergrondluchtfoto van PDOK.

Verlenging samenwerking

PDOK is hèt overheidsloket voor open geo-informatie. Via deze centrale voorziening ontsluiten overheden hun geodatasets van nationaal belang. Het centraal beschikbaar stellen van geodata leidt tot actuele en betrouwbare data. PDOK is een samenwerking van de Ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken, Rijkswaterstaat, Geonovum en het Kadaster. Het Kadaster is als beheerorganisatie daarnaast verantwoordelijk voor het leveren van de PDOK-diensten en het ondersteunen van de afnemers. Het ziet er naar uit dat de partners van PDOK hun samenwerking verlengen over in elk geval de jaren 2017 en 2018, met de intentie om ook nog vele jaren daarna de continuïteit van deze centrale voorziening te waarborgen.