Case: Sweco Geoweb

Sweco, in samenwerking met Esri, maakt gebruik van de PDOK Locatieserver in GeoWeb. GeoWeb is een WebGIS-applicatie die wordt gebruikt door meer dan 130 organisaties in Nederland om informatie te delen. Deze samenwerking stelt Sweco in staat om locatiegegevens efficiënt te beheren en te delen binnen een breed scala aan belangrijke publieke en private instanties.

Marcel Steenis, Productmanager bij Sweco

"Sweco gebruikt de PDOK Locatieserver in GeoWeb, een product dat we samen met Esri hebben ontwikkeld", aldus productmanager Marcel Steenis. "GeoWeb is een WebGIS-applicatie die meer dan 130 organisaties in Nederland gebruiken voor het delen van informatie. Onder meer de gemeenten Den Bosch, Den Haag en Zwolle, maar ook alle waterschappen, Achmea, Schiphol, ProRail, Rijkswaterstaat, de BAM en Boskalis."

De PDOK Locatieserver is de opvolger van de PDOK Geocodeerservice. Als je bijvoorbeeld zoekt op een adres of woonplaats, vult de zoekmachine de locatiegegevens aan uit achterliggende databases, zoals de BAG en WOZ. Doordat het gaat om betrouwbare overheidsdata weet je zeker dat de zoekmachine je leidt naar de juiste plek. De verbeterde versie geeft nu ook naamsuggesties tijdens het typen. Ook woonplaatsen die bestaan uit meerdere woorden zijn makkelijker te vinden en is het zoeken op huisnummertoevoegingen verbeterd. "Onze GeoWeb-klanten gebruiken de Locatieserver vaak als eerste ingang voor zoeken naar plaatsen, adressen en postcodes", stelt Steenis. "We bieden ze desgewenst ook de mogelijkheid om de zoekresultaten te beperken tot hun eigen aandachtsgebied.”