Uitnodiging: De ins en outs van WFS3 | 6 juni 2019

Op donderdag 6 juni 2019 organiseren PDOK en Geonovum een kennissessie over de nieuwe versie van WFS 3.0. Tijdens deze sessie delen we de bevindingen van een week lang intensief testen van de standaard. Wil jij alle ins en outs over de mogelijkheden van WFS 3 horen? Schuif dan aan op 6 juni in het Beatrixtheater in Utrecht.

Het verschil tussen WFS 3.0 en de huidige versie, 2.0 is groot. WFS 3.0 is REST gebaseerd en zorgt ervoor dat geodata door zoekmachines te indexeren is en bruikbaar voor ontwikkelaars. De standaard is samen met ontwikkelaars opgezet. Er is nu een stabiele conceptversie van WFS 3.0 beschikbaar en daar willen we tijdens de werkweek in juni ervaring mee gaan opdoen. Iedereen die mee wil doen is welkom!

Van 3 tot 7 juni organiseert Geonovum samen met PDOK een week van experimenten rondom de nieuwe versie van de OGC Web Feature Service (WFS) standaard, WFS 3.0. We beginnen met een online kickoff op maandag 3 juni, waarna mensen de hele week aan de slag kunnen met hun eigen WFS 3.0 server- of client implementaties. Dit met hulp van een groepje experts die de hele week beschikbaar zijn voor vragen en om mee te denken. Op donderdag organiseren we in Utrecht de grote terugkoppeling van de werkweek met 's ochtends inloopspreekuur voor de deelnemers en 's middags demo’s en lessons learned voor iedereen die dat wil. Op vrijdag is er de ruimte om je implementatie nog verder te perfectioneren.

Wil je donderdag in Utrecht aanschuiven, meld je dan hieronder aan. Tussen 13.00 en 16.00 nemen we je mee in alle kennis en ervaringen opgedaan in de werkweek en uiteraard vertellen we wat we hiermee gaan doen.