Uitnodiging Geo Gebruikersfestival 2018 en SDI.Next

In één dag bijgepraat op wat kan en de uitdagingen van de nabije toekomst!

Op 31 oktober organiseren het Ministerie van BZK, PDOK en Geonovum het Geo Gebruikersfestival 2018. Dit jaar zijn we te gast bij de Prodentfabriek in Amersfoort. Onderdeel van het programma is de SDI.Next beweging.

Op het Geo Gebruikersfestival draait alles om de laatste ontwikkelingen van georegistraties en voorzieningen èn uiteraard de gebruiksmogelijkheden daarvan. De diverse sprekers nemen je mee van veranderingen in BAG 2.0 tot een sessie over hoe gemeente Leidschendam Voorburg haar informatiehuishouding klaar heeft gestoomd voor de toekomst. Van toelichtingen op de standaarden voor de Omgevingswet tot een werksessie over hoe jij de BGT graag zou willen gebruiken.

Ook zijn er workshops waarin je zelf leert hoe je geo-informatie toepast binnen de kaders van de webrichtlijnen of waarin we je uitdagen te kijken naar verdubbeling van het gebruik van Basisregistraties. We stellen nieuwe registraties aan je voor, zoals de Registratie publiekrechtelijke beperkingen en we duiken in de wereld van de sensordataverordening waaraan een aantal gemeenten nu werkt.

SDI.Next

In het SDI.Next programma kijken we naar hoe we onze infrastructuur moeten inrichten en wat we moeten regelen om ervoor te zorgen dat mensen – ook van buiten ons traditionele geo-vakgebied – snel en makkelijk gebruik kunnen maken van onze geodata. Onder de noemer SDI.Next komen ontwikkelingen en communities rond linked data, geo voor het web, API strategieën, dataveiligheid en het Geoforum bij elkaar. Op 31 oktober praten we je bij op (inter-)nationale ontwikkelingen met onder meer een Masterclass van best practices Geo4web. Of schuif aan in de inspirerende sessie samenwerken: denken dromen of gewoon doen… Pak de kennismaking met het werk van het Platform API mee of verbaas je over de stand van business intelligence in de sessie over data integratie.

Na deze intensieve dag ben je weer helemaal bijgepraat. Zowel op wat er nu al kan, als op wat de nabije toekomst aan uitdagingen biedt!
Erbij zijn? Meld je dan nu aan

Wil jij meewerken aan de nieuwe infrastructuur door er actief over mee te denken, de ontwikkelingen uit te dragen of door er aan te bouwen? Geef je dan ook op als SDI.Next ambassadeur via het aanmeldformulier.