VNG/KING maakt ‘Wegwijzer Digitale kaarten’

Om gemeenten te helpen bij het gebruik van de BGT op websites en in gemeentelijke dienstverleningsprocessen heeft VNG/KING de ‘Wegwijzer Digitale kaarten op de gemeentelijke website’ gemaakt. Daarmee kan elke gemeente zelf interactieve digitale kaarten maken voor op haar website.

Inwoners en bedrijven zoeken naar informatie op gemeentelijke sites. Waar kan ik trouwen? Welke locaties zijn gemarkeerd voor nieuwbouw? En waar kun je straks stemmen? Allemaal vragen die met een kaart in een oogopslag inzichtelijk worden. Met de ‘Wegwijzer Digitale kaarten op de gemeentelijke website‘ maakt elke gemeente zo’n kaart eenvoudig zelf. De wegwijzer is bijvoorbeeld een handige tool voor webredacteuren en kan helpen de website nog meer gebruikersgericht te maken.

De wegwijzer laat aan de hand van zes voorbeeldkaarten zien hoe je binnen een beperkt aantal stappen, op eenvoudige wijze, een interactief digitale kaart op basis van de BGT kunt toevoegen aan de gemeentelijke website. De wegwijzer maakt gebruik van de kaartenwizard van Publieke Dienstverlening Op de Kaart (PDOK).

De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) is de landelijk beschikbare uniforme basiskaart. Vanaf 1 juli 2017 geldt verplicht gebruik van deze basiskaart. Nog niet in alle gemeentelijke beleidsdomeinen wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheden van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT), in combinatie met andere locatiegebonden gegevens.

Bekijk hier de nieuwe Wegwijzer Digitale kaarten.