Wijzigingen in BGT-visualisaties

In de visualisatie van de BGT wordt een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo komt er een BGT in pastelvisualisatie, die de lijngerichte visualisatie vervangt.

BGT pastel op proef deze zomer

Op verzoek van netbeheerders en gemeenten is afgelopen weken gewerkt aan een nieuwe BGT-visualisatie in pasteltinten: BGT pastel. Gebruikers worden uitgenodigd om deze pastelkleurige visualisatie te beoordelen op bruikbaarheid. Op de pasteltinten is een projectie van thematische gegevens, zoals kabels en leidingen, beter zichtbaar. In de zomermaanden is deze proefvisualisatie beschikbaar via de testomgeving van PDOK.

Wilt u de BGT pastel testen, dan kunt u zich aanmelden via de helpdesk IMGeo. Bij deze helpdesk kunt u tot 1 september 2017 ook al uw opmerkingen en verbetersuggesties indienen. Wij streven ernaar om de nieuwe BGT pastelvisualisatie begin oktober vast te stellen. Kort daarna verschijnt deze ook op de productieomgeving van PDOK.

Pastelvisualisatie vervangt BGT lijngerichte visualisatie

De pastelvisualisatie vervangt de BGT lijngerichte visualisatie. Wel blijft er een omtrekgerichte visualisatie beschikbaar in dezelfde kleurstelling als de lijngerichte visualisatie. Zodra de pastelvisualisatie beschikbaar is, wordt de lijngerichte visualisatie uitgezet. Wij verwachten dat dit half oktober 2017 gebeurt. Uiterlijk half september maken wij de exacte lanceerdatum bekend.

BGT standaard en icoonvisualisatie als afzonderlijke lagen

PDOK rondt momenteel de implementatie van de nieuwe icoonvisualisatie af. De iconen verdwijnen daarmee uit de standaardvisualisatie en komen in plaats daarvan als afzonderlijke WMTS-laag beschikbaar in PDOK. PDOK communiceert de datum waarop dit gereed is.

Planinformatie in PDOK

De visualisatieregels voor planinformatie zijn geïmplementeerd in PDOK. Op dit moment is er nog geen planinformatie aangeleverd aan de LV-BGT en daarmee zichtbaar in PDOK. Na eerste levering van planinformatie zal PDOK haar gebruikers informeren.

Ter volledigheid wordt nog gemeld dat er geen wijzigingen zijn in de achtergrondvisualisatie, omtrekgerichte visualisatie en de kleurstelling van de standaardvisualisatie.