Actueel

Meldingen

Onderstaand worden alle belangrijke actuele meldingen binnen PDOK weergegeven.

Klik hier voor de meldingen van de voorgaande jaren.

 

Onderhoud PDOK

Actueel, PDOK gaat de komende periode (2 tot 3 weken) noodzakelijk onderhoud doorvoeren. De verwachte impact is minimaal maar het kan voorkomen dat sommige services in deze periode misschien heel even (1 tot een paar minuten) onbeschikbaar zullen zijn. Ook kan het zijn dat sommige services die normaal dagelijks bijgewerkt worden iets achterlopen. Onze excuses voor eventueel ongemak!

Gepland onderhoud PDOK

11 september 10:30 uur, Op zaterdag 12 september 2020 staat onderhoud gepland aan de PDOK-infrastructuur. Dit onderhoud vindt plaats tussen 07:00 en 13:00 uur. De PDOK-diensten zijn gedurende dit onderhoud mogelijk enige tijd onbeschikbaar. Wij bieden u op voorhand onze excuses aan voor het eventuele ongemak.

Storing BRT-A verholpen

20 juli 7:00 uur, De verstoring op de BRT-A is verholpen. De webservices werken weer naar behoren. Met verontschuldiging voor eventueel ongemak!

BRT-Achtergrondkaart is niet beschikbaar

18 juli 10:00 uur, Vanwege een verstoring is de BRT-Achtergrondkaart vanaf vanochtend niet beschikbaar. Het probleem wordt onderzocht. Wanneer het probleem is verholpen, zullen wij dit op onze website melden. Onze excuses voor het ongemak.

PDOK-website weer in de lucht

6 juli 17:00, Door een verstoring was PDOK.nl vanmiddag enige uren niet bereikbaar. Inmiddels is de oorzaak daarvan verholpen en is de website weer volledig beschikbaar.
Onze excuses voor het ontstane ongemak.

Kadastrale kaart DKK viewer

1 juli 11:02, Door technische problemen was de bebouwing in de Kadastrale kaart afgelopen dagen niet beschikbaar (o.a. DKK viewer). Een workaround maakte de bebouwing met huisnummers weer aanwezig. Per 1 juli is de structurele oplossing doorgevoerd. Daarmee is de verstoring nu verholpen.

PDOK-website weer in de lucht

18 juni 15:08, Door een verstoring was PDOK.nl vanochtend enige uren niet bereikbaar. Inmiddels is de oorzaak daarvan verholpen en is de website weer volledig beschikbaar.
Onze excuses voor het ontstane ongemak.

Issue opgelost m.b.t. downloads BGT en DKK

3 juni 9:35, In de achterliggende periode traden er aanhoudend verstoringen op in het downloaden van BGT-files die betrekking habben op een gedeelte van Nederland (niet bij landelijke downloads). Gebruikers ondervonden daardoor duidelijk hinder, zoals ook meer dan eens op het Geoforum werd gemeld.

Met de op 2 juni geïntroduceerde nieuwe productieomgeving voor de downloads bij de BGT, is dit issue nu definitief verholpen, ook voor de DKK downloads.

Issue m.b.t. downloads BGT en DKK

3 juni 9:35, De achterliggende periode treden er aanhoudend verstoringen op in het downloaden van BGT-files die betrekking hebben op een gedeelte van Nederland (niet bij landelijke downloads).
Gebruikers ondervinden daardoor duidelijk hinder, zoals ook op het Geoforum blijkt. PDOK vindt dat uiterst vervelend en biedt daarvoor haar verontschuldiging aan.

Aan een adequate oplossing van dit issue (dat in mindere mate ook bij de DKK voorkomt) wordt al geruime tijd door PDOK gewerkt. Zodra het issue is opgelost, volgt nadere communicatie.

Gepland onderhoud NGR

8 mei 11:00, Op maandag avond 18 mei 2020 wordt gepland onderhoud uitgevoerd aan het Nationaal Georegister (NGR). Tussen 18:00 en 19:00 uur is het NGR niet of verminderd beschikbaar. Wij bieden u op voorhand onze excuses aan voor het eventuele ongemak.

Verstoring Nationaal Georegister

7 mei 11:45, In het Nationaal Georegister was er afgelopen nacht een verstoring in de dienst tussen 23:39 tot 4:49 en 5:22 tot 7:18 uur. Door deze verstoring heeft het harvest-proces mogelijk niet (volledig) plaatsgevonden. Het probleem wordt onderzocht. Onze excuses voor de eventuele overlast.

Gepland onderhoud NGR

9 april 16:50, Op woensdag avond 16 april 2020 wordt gepland onderhoud uitgevoerd aan het Nationaal Georegister NGR. Tussen 18:00 en 19:00 uur is het NGR niet of verminderd beschikbaar. Wij bieden u op voorhand onze excuses aan voor het eventuele ongemak.

BAG-levering weer actueel

7 januari 9:20 uur, Het issue rondom de bijwerking van de BAG is inmiddels opgelost. De BAG-gegevens zijn nu geactualiseerd tot en met 7 januari.

BAG geometrie bijgewerkt tot 19 december 2019

30 december 2019, De BAG geometrie is bij PDOK op dit moment helaas niet verder bijgewerkt dan tot en met 19 december 2019. Er wordt hard aan gewerkt om de informatie te updaten. Zodra meer informatie bekend is, wordt die hier gepubliceerd.