PDOK en BRT vereenvoudigen TOPNL downloads

De TOPNL data van de Basisregistratie Topografie (BRT) wordt op een vernieuwde manier en via een nieuwe downloadservice aangeboden. Stap op tijd over! Vanaf nu actuele en historische TOPNL datasets in één Atom downloadservice.

Voor het downloaden van de BRT-producten als geopackage en de landelijke GML is één nieuwe Atom downloadserviceLink naar een externe pagina ingericht. Zowel de landelijke actuele als de historische TOPNL datasets zijn bij elkaar te vinden en te downloaden. Door deze nieuwe plek is er geen afzonderlijke BRT-historie pagina op de website van PDOK meer nodig.

Ook zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • De geopackages voor TOP10NL, TOP50NL en TOP100NL worden geleverd als één geopackage (dus niet meer één geopackage per objectklasse);
  • De geopackages worden ongezipt geleverd en zijn na downloaden dus direct klaar voor gebruik;
  • De laatste 3 jaargangen historische leveringen zijn beschikbaar voor download.

Niet meer geactualiseerd

Stap op tijd over op de nieuwe Atom downloadserviceLink naar een externe pagina!
De oude losse TOPNL Atom downloadservices zijn bijgewerkt met de BRT-levering van februari 2023 en worden nu niet meer geactualiseerd. Op 8 september 2023 vervallen deze oude services. Stap daarom op tijd over naar de nieuwe verzamel Atom downloadservice.

Kijk voor een compleet overzicht van de downloadmogelijkheden van de BRT TOPNL producten op de
PDOK-productpaginaLink naar een externe pagina.

Meer informatie?

Hebt u een vraag? Neem dan contact op met de klantenservice BRT op telefoonnummer 088 – 183 38 00 of stel uw vraag via het contactformulierLink naar een externe pagina.
Onze medewerkers zijn op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur beschikbaar.