Dataset: BRO - Geotechnisch sondeeronderzoek (CPT) – geologie (INSPIRE geharmoniseerd)

Deze dataset bevat de gegevens over geotechnische sondeeronderzoeken welke in de BRO (Basisregistratie Ondergrond) zijn opgenomen. De dataset is geharmoniseerd naar het INSPIRE thema Geologie.

Omschrijving

Deze dataset bevat de gegevens over geotechnische sondeeronderzoeken welke in de BRO (Basisregistratie Ondergrond) zijn opgenomen. De dataset is geharmoniseerd naar het INSPIRE thema Geologie. Geotechnisch sondeeronderzoek (in het Engels Cone Penetration Test, afgekort tot CPT) is onderzoek dat tot doel heeft geotechnische informatie over de opbouw van de ondergrond te verwerven, waarbij in het veld metingen aan de ondergrond worden gedaan door een kegelvormige sonde de grond in te drukken.

Traditioneel is het doel met de sonde de weerstand en de wrijving die de conus op de weg naar beneden ondervind te bepalen om daaruit mechanische eigenschappen van de ondergrond af te leiden. In de loop van de tijd is de sonde zo geevolueerd dat een breed scala aan metingen verricht kan worden. Voor meer informatie raadpleeg www.basisregistratieondergrond.nlLink naar een externe pagina.